Őrangyal Európai Alapítvány
"Azért mert szerettek, jöttem a világra,
S lettem új fény, csillag, szülők boldogsága,
Szeressetek engem igaz szeretettel!
A kincsetek vagyok, pici kincs, de Ember!"

Esély egy jobb életre

Ajánlja fel adója 1 százalékát a gyermekek részére

Hogyan rendelkezhet az adó 1%-ról?

Válassza ki, hogy melyik feltétel érvényes Önre.

Ha Ön egyéni vállalkozó

2013.február 25-ig adhatja le adóbevallását (a 1253-as bevallási nyomtatványt), vele együtt az EGYSZA lapot, amely az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozat.

Ha Ön önadózó

Adóbevallását (a 1253-as bevallási nyomtatványt) és vele együtt az EGYSZA lapot, amely az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozat, 2013. május 20-ig küldje el az adóhatóságnak (elektronikus úton vagy postai úton).

Ha a munkáltatója készíti el az Ön adóbevallását

Nyomtassa ki az EGYSZA lapot, majd töltse ki. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. Ezután adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb 2013. május 10-ig.)

Ha Ön már beküldte az adóbevallását és elfelejtett rendelkezni az adó 1 %-ról

Nyomtassa ki és töltse ki az EGYSZA lapot. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz 2013. május 20-ig.

Ha az adóhatóság készíti el az Ön adóbevallását

Postai vagy elektronikus úton ellenőrzés végett megküldött, az adóhatóság által már kitöltött adóbevallásában töltse ki az EGYSZA lapot és adóbevallásával együtt küldje vissza.

EGYSZA lap letöltése