Őrangyal Európai Alapítvány
"Azért mert szerettek, jöttem a világra,
S lettem új fény, csillag, szülők boldogsága,
Szeressetek engem igaz szeretettel!
A kincsetek vagyok, pici kincs, de Ember!"

Az alapítvány új logója

Az alapítvány küldetése

Az Őrangyal Európai Alapítvány küldetése a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok - és főként a gyermekek - támogatása, esélyegyenlőségének javítása.

Az Őrangyal Európai Alapítvány tevékenysége 2005 évtől kezdődően főként a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok támogatására, esélyegyenlőségének javítására irányul. Országos hatókörű közhasznú szervezetként adománygyűjtő-adományszervező tevékenységet folytatunk, valamint a célcsoportok számára prevenciós és szabadidős programokat támogatunk, működtetünk.

Szervezetünk megalakulása óta több mint 80 millió Ft értékben nyújtott támogatásokat országosan a beteg, fogyatékkal élő szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek, valamint az őket gondozó egészségügyi, szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményeknek. Munkatársaink nap mint nap megtapasztalták , hogy a válság hatására a lakosság és a gazdasági szereplők a saját szükségleteik kielégítése mellett kevesebbet tudnak áldozni a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok segítésére.

Mindez arra ösztönözte szervezetünket, hogy más forrásokat nagyobb arányban próbáljon bevonni a céljai megvalósításához a Magyarországon a leghátrányosabb helyzetű kistérségek településein élő gyermek intézmények támogatását. A becslések szerint a gyermekek mintegy 20 százaléka szegénységben él Magyarországon. Különösen fontos a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, ahol már a bölcsödei és az óvodai ellátással is gondok vannak. A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai Évének célja, hogy erősítse a társadalmi szolidaritást felhívja a nyilvánosság figyelmét az európai szegénység és társadalmi kirekesztés tényére.

Az egyéni gyűjtő akciókon kívül családsegítő szervezetek és beteg, sérült, árva gyermekeket gondozó intézetek számára is gyűjtünk adományokat az egész ország területén. Külön figyelmet fordítunk a szűkebb környezetünkben lévő intézmények támogatására.

Az Őrangyal Európai Alapítvány tervei között szerepel, hogy még több térségben tudjon segítséget nyújtani, ennek érdekében bővíteni szeretnénk a támogatásra szoruló gyermekek, intézmények, kórházak körét. Az Őrangyal Európai Alapítvány ezért felhívja a nyilvánosság figyelmét, hogy közvetítse azt az üzenetet, hogy a szegénység és a társadalmi kirekesztés a társadalmi és gazdasági fejlődést is veszélyeztetik.

Alapítványunk úgy gondolja, hogy a társadalmi felelősségvállalás fontosságának tudatában, mások számára is felismerhetővé tegye a segítségnyújtás fontosságát, mint mindannyiunk erkölcsi kötelességét.

 

Darabont János
Kuratórium elnöke

Jótékonysági koncert

A linkre kattintva megtekinthető a 2010. decemberében, Fóton megtartott jótékonysági koncertről készült videó.